Danemarca sărbătorește. Jubileu dedicat celor 40 de ani de domnie a Majestății Sale Regina Margrethe II




În 1972, Majestatea Sa Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a urcat pe tron după dispariția din viață a tatălui său, regretatul Frederick al IX-lea. Nu voi uita niciodată apariția noii suverane la balcon, demnitatea și curajul ei în acele momente.

Acum câteva zile, la 40 de ani de la încoronarea sa, am revăzut-o într-un interviu acordat televiziunii CNN. Regina Margrethe a afișat aceași mină, aceeași privire și statură demnă și, în același timp, atitudinea caldă, de Mamă a Poporului Său. În ciuda anilor care au trecut, mesajul ei a rămas la fel de viu: nici un sacrificiu nu este mai presus pentru Țară atunci când ești suveranul ei. Nici chiar viața ta, destinul tău și cel al întregii Familii Regale. Cuvinte puternice, din sufletul unei Regine care, de 40 de ani, poartă Coroana Regatului Danemarcei care, în aceste zile, îi sărbătorește domnia lungă și încununată de succese și de belșug.

Alături de soția mea, Lia, i-am trimis Majestății Sale felicitările noastre. Am avut onoarea anul trecut de a ne întâlni în mai multe rânduri cu Altețele Lor Regale Prințul Moștenitor Frederik și Prințesa Mary a Danemarcei. Un cuplu elegant și distins, care păstrează tradiția Familiei Regale Daneze și valorile sale: onoarea, dragostea pentru popor și diplomația. Sper ca în acest an să avem onorea să o revedem și pe Majestatea Sa Regina Margrethe II a Danemarcei pentru a o putea felicita și personal pentru domnia sa încununată de reușite pentru Poporul Său.


Calendarul manifestărilor îl puteți găsi pe website-ul oficial al Familiei Regale Daneze.

Leave a Reply