Ambasador al Prieteniei Româno-Chineze

Secretariatul Casei Regale a României - ASR Prințul Paul al României a emis astăzi un comunicat de presă referitor la vizita noastră oficială în China, la Beijing și Shanghai. Din cauza timpului scurt pe care îl am la dispoziție la finalul acestei zile, vă redau întocmai mesajul transmis către presa din România:




*ASR Printul Paul al Romaniei a primit Titlul de Ambasador al Prieteniei
Romano-Chineze*
Altetele Lor Regale (ALR) Printul Paul si Printesa Lia ai Romaniei se afla zilele acestea intr-o  vizita oficiala de 5 zile in Republica Populara Chineza, la invitatia Directorului Institutului de Diplomatic al Poporului Chinez.

In prima zi a vizitei cuplul regal a participat la o ceremonie organizata de Institutul de Afaceri Externe al Poporului Chinez (CPIFA), in onoarea oaspetilor, in cadrul careia *Alteta Sa Regala (ASR) Printul Paul a fost onorat cu Titlul „Ambasador al Prieteniei Romano-Chineze*”.

La eveniment au participat Ambasadorul Lu Shumin, Secretarul de Partid al CPIFA, Ambasadorul Cheng Tao, Vicepresedinte al CPIFA, D-nul Duan Jiang, Adjunctul Secretarului General al CPIFA si D-na Qi Xin, Directorul Adjunct al Departamentului European al CPIFA. Ceremonia a fost urmata de un dineu oficial.

In cadrul dineului oficial ASR Printesa Lia a avut marea placere sa il re-intalneasca, dupa mai bine de 20 de ani, pe fostul Presedinte al SUA, Jimmy Carter, sub administratia caruia a lucrat, ca Director de Proiecte Speciale, la Casa Alba. Presedintele Carter l-a felicitat personal pe Printul Paul pentru recunoasterea oferita de poporul chinez. Pana in prezent doar 3 oficiali romani au mai primit Titlul de Ambasador al Prieteniei Romano-Chineze.

Vizita se desfasoara in perioada 7-12 decembrie in Beijing si Shanghai, ALR Printul Paul si Printesa Lia urmand sa aiba mai multe intalniri oficiale cu caracter diplomatic, economic si cultural, in cadrul unor institutii guvernamentale, cum ar fi: Congresul National al Poporului, Asociatia de Prietenie a Poporului Chinez cu Tarile Straine, Consiliului Chinez pentru Promovarea Comertului International, Scoala de Afaceri Internationale China-Europa, precum si Camera de Comert UE-China (EUCCC) al carui Manager General este o romanca, doamna Ioana Kraft. In cadrul programului este prevazuta si o intalnire cu Lotul Olimpic de Gimnaste din Beijing. De asemenea, vor avea o intalnire cu Presedintele si membrii Camerei de Comert Americano-Chineze din Shanghai, dupa care vor vizita prestigioasa companie de telefonie mobila Huawei Shanghai.

Prezentarea evenimentului oficial la care am fost invitați de reprezentanții Republicii Populare Chineze

Alături de fostul Președinte SUA dl. James Earl ”Jimmy” Carter și de soția domniei sale, dna. Rosalynn Smith

Onorat

Leave a Reply