Mesaj de Crăciun: Tradiția care ne unește



În prag de Sărbători, tradițiile învie în sufletele noastre. Mai mult ca niciodată, am învățat să le prețuim ca pe un bun minunat, pe care îl primim necondiționat de la strămoșii de demult, pe care nu i-am cunoscut.

Într-o perioadă încă tulbure în care spritul are nevoie de clipe de răgaz, Crăciunul aduce bucuria regăsirii noastre ca popor.

Câte sate, atâtea tradiții, atâtea obiceiuri frumoase. Atâtea vorbe bune și atâtea ocazii de a fi alături de cei dragi, de vecini, de cei cărora nu le-am adresat vreodată vreun cuvânt, dar cu care împărțim același simțământ. Este momentul în care ne regăsim ca națiune, în diversitatea ritualilor menite să ne aducă împlinire sufletească și care, oriunde am fi, în familie, singuri, bolnavi sau nevoiași, ne aduc ne oferă identitate, speranță și un sentiment de siguranță.

Anul ce a trecut a fost la fel de dificil ca și cei de dinaintea lui, dar asta nu ne-a împiedicat să ne pierdem identitatea. Fie ca anul ce va veni să ne aducă mai multă putere, Lumină și mai multă înțelegere față de cei din jur și față de noi înșine.

Vă doresc să vă bucurați de Nașterea Domnului alături de cei dragi, să fiți mândri că tradiția românească este încă vie în sufletele voastre. 

24 decembrie 2011, București


Notă: Din cauza unor probleme de ordin tehnic, mesajul de Crăciun nu va putea fi disponibil astăzi pe website-ul Familiei Regale ASR Prințul Paul al României. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Leave a Reply