Thailanda, un alt tărâm încercat

În ultimele zile urmărim cu tristețe evluția situației din Thailanda. Bangkok-ul, afectat din nou de inundații, se chinuie să iasă de sub ape. Gândurile noastre se îndreaptă către rudele celor peste 500 de persoane care au pierit, dar și către cei ale căror viață a fost luată de ape. 

Prințul moștenitor al Thailandei, Vajiralongkorn a fost colegul meu la Colegiul Millfield, Sommerset din Marea Britanie. Suntem de vârste apropiate și, în ciuda anilor care au trecut, păstrăm legătura. Nu l-am mai văzut de câțiva ani, dar frecvent primesc cu bucurie cele mai recente poze cu el și numeroasa sa familie. 

Nu cu mult timp în urmă, Vajiralongkorn mă anunța că speră ca noul lor Guvern să se poată concentra pe dezvoltarea economică într-un climat mai calm, mai liniștit, în care proiectele să prindă rapid contur, în special cele legate de modernizarea sistemului thailandez de sănătate. Natura a fost însă, din nou, mai puternică.

În aceste clipe dificile, tot ce putem este să le trimitem lui Vajiralongkorn și tatălui său, Majestatea Sa Regele Bhumibol Adulyadej, multă putere și încredere că, încă o dată, Thailanda va câștiga lupta cu natura.

Leave a Reply